koelant tekstbordje maak je geen zorgen

Hoooh

18 juli 2017

Rolf had het over bewuster leven. Mooi dacht ik, dan gaat ie vast en zeker in elk geval een beetje op z’n gewicht letten. Maar dat bedoelde hij niet. 1 ding tegelijk doen bedoelde hij. En dan niet op een drafje of als een kip zonder kop. Maar kalmer aan en met beleid. Daar moest ik toch wel even flink wat weken overheen laten gaan voordat het kwartje echt goed viel.

‘Het gaat goed en ik heb het druk, dat hoor ik te zeggen toch?’ , gaf een klant laatst als antwoord toen ik vroeg hoe het met hem ging. Gut dacht ik. Daar zeg je wat. Mijn hoofd roept: hup je gaat eerst de omheining verzetten, dan de kalfjes overhuizen, bakjes wassen en de winkel schoonmaken. Terwijl mijn lijf zegt (als ik er naar luister): TOEDELOE

Nee zeggen tegen jezelf, tegen je naasten, tegen anderen (of Hoooh, dat klinkt wat positiever dan Nee). Dat roept weerstand op. Want je wilt geen achterstand in je werk, kleine en grotere plannen wil je graag uitvoeren, de ander van dienst zijn, geen confrontaties, geen gedoe. Hup, de beuk erin, kusje erop, niet zeuren, het kan wel, druk in je hoofd ja, ach valt mee hoor, geen probleem. Gaandeweg ontdek je dat nee zeggen eigenlijk veel moeilijker is dan ja. Oooh neeee! ;)

Zeg jij op tijd Hoooh/Nee? Misschien een missie voor de grote zomervakantie :)

 

Lanterfanten

Lui en rustig aan nergens heen hoeven gaan

Plannen laten schieten om simpel te genieten

Want het is soms best wel fijn om een lanterfant te zijn