Kaas proeven

Ze mogen ons d’r midden in de nacht nog voor wakker maken. Kaas is altijd een feestje. Jonge smeuig zachte kaas van 3 weken oud, een pittige Italiaanse, Fenegriek, kaas met shiitakes of neeh toch een stukje extra belegen 8 maanden gerijpt. Er zijn dagen bij dat ik streng tegen mezelf moet zeggen ‘Neeh, nu even geen kaas eten’. Mooi zoals mijn nichtjes het kunnen vragen: ‘Mag ik een kaasje proeven tante Piet?’ Kaas eet je inderdaad niet, kaas moet je proeven. Dat hebben die meiden prachtig gezegd!

Kaas moet je proeven

Eigenlijk geldt het voor alles wat je in je mond stopt: eet het met een beetje aandacht op. Niet van hupperdehup hap-slik-weg, dat is zo jammer! Dan krijgen al die smaakmannetjes en vrouwtjes op je tong niet eens de kans om te proeven. Neem de tijd (en doe je ogen ‘ns even dicht als je eet) en geniet. Oh en heb je je kaas in de koelkast bewaard, leg ‘ m dan als het kan een half uurtje voordat je eraan begint op kamertemperatuur. Dan proef je meer.

Kaas proeven voor groepjes

In onze kleine kaaswinkel praten we je graag de oren van ’t hoofd over kaas, koe en platteland. We maken alle boerenkazen zelf, van de melk van onze eigen melkkoeien. Ook over hen valt veel te vertellen, geen dag hetzelfde. Ben je op fietstocht met een groepje, zoek je een pauzeplek voor je burendag, wil je met de familie langs komen? We hebben ruimte voor groepjes tot 20 personen, graag wel even van tevoren reserveren. Contact opnemen kan telefonisch via 06 11 100 845 / 0541 296 367 of door een mailtje te sturen naar kaas@koelant.nl.