Loeren

Loeren

15 juli 2013

Zo nu en dan loeren we bij andere boeren. Dan zijn we nieuwsgierig naar hun bedrijfsopzet en drijfveren. Tijdens de open dagen op biologische bedrijven waren we te gast bij de Groote Stroe in Stroe en bij de Ouwerdorperhoeve in Garderen.

Op de Groote Stroe worden geiten gemolken, 90 stuks. De melk wordt op de boerderij zelf verwerkt tot harde kaas onder de naam Stroese Dame. De kazen worden via verkooppunten vermarkt en daarnaast staat De Groote Stroe zelf iedere vrijdag op de biologische markt in Utrecht. Lekkere kazen, en trouwens ook de harde geitenworst smaakte prima!

Bij de Ouwerdorperhoeve waan je je op vakantie, prachtig uitzicht op een glooiende achtertuin met 20 melkschapen, hun lammeren en Bonte Bentheimer varkens. In het oude bakhuis mochten we de kleine maar prachtige kaasmakerij bekijken. Naast harde schapenkaas wordt hier ook yoghurt en boter gemaakt en is lekker schapenvlees verkrijgbaar. Mjummie! Prachtplek waar met geduld en enthousiasme aan hele mooie producten gewerkt wordt.

Dankjewel enthousiaste mensen die met hart en ziel iedere dag met hun vee en grond werken en lekkere producten maken!