Wij zijn verhuisd

Wij zijn verhuisd

15 juli 2013

Zaterdagochtend. Ik ben een beetje zenuwachtig. Het is hoog tijd dat Storm Junior naar buiten gaat, hup tussen de grote koeien. En dan kan Nel een plaatsje opschuiven en komen Blizzard en Lidie naar de grote-koeien-stal.  Als eerste verhuizen we Storm Jr. De drempel over hup de buitenlucht in. Kont in de lucht stormt ze de wei in. Eitje.

Dan Nel. Nel bokkesprongt met Rolf aan het touw het hoekje om en lijkt blij verrast als ze in haar nieuwe stal komt. ‘Heeh, wat lekker groot, lijkt ze wel te denken, en ze begint hooi te eten alsof er niets gebeurd is. (tjah, waar heb ik me zo zenuwachtig om gemaakt, hele sleurpartijen achter Nel aan door de groentetuin, in m’n hoofd dan heh)

En dan de kleinsten Lidie en Blizzard. Die gaan van hun strohok naar het zaagselhok van Nel. Waar Nel we-ken moeite had met leren eten uit de voerbak – oeh eng om je kop tussen de houten spijlen te steken – doen Blizzard en Lidie dit in de eerste minuut. En met een vastberadenheid alsof ze nooit anders hebben gedaan. Ook de waterbak – met je snoet op de lepel drukken – is vanzelfsprekend. Knap!