Rolf rijdt vaste mest

Rolf

25 september 2021

Hij is de betere helft van zij. Hij wil dat niet horen, en bij nader inzien vindt zij het ook wel meevallen. Overdrijven is niet verstandig. Hij zou naast zijn laarzen kunnen gaan lopen. De 10 van de buurman heeft hij toch al op zak. Was dat nou voor het achteruit rijden met een veel te grote kieper bergopwaarts met een haakse bocht? Of was het voor de manier waarop hij zich de kennis en kunde eigen maakte voor het timmeren van bekisting, beton samenstellen, en storten van de muur voor het voerhek in de nieuwe vrijloopstal? Anyway, de 10 heeft hij op zak. En van mij eeuwige roem en de belofte dat er altijd 1000 wegen naar Rome zullen leiden en hij daarom vooral geen dingen met tegenzin moet doen.

Hij, dat is Rolf. Geboren in Hengelo en opgegroeid in Hengelo. Twee broers, hij de oudste van de drie. Als baby al een goede eter, heb ik begrepen van zijn moeder. Studeerde elektrotechniek aan de Universiteit van Twente. Pakte alles aan. Is veelzijdig, handig en verstandig. Werd programmeur bij een reclamebureau. Werkt inmiddels als support engineer in een hoge toren in Almelo.

Je moet ‘m niet storen als het even tegenzit. Daar krijgt niet alleen hij een hoge bloeddruk van, zij ook. ‘Ome Rolf had wel een kort lontje’, liet nichtje Saar zich deze week bij het vullen van de melkmonsterbuizen ontvallen.

In zijn beperkte vrije tijd speelt hij recreatief rugby en kijkt hij graag tv. Hij brengt rust en wijsheid. Stofzuigen kan hij niet beter, maar doet hij wel vaker dan zij.

Op de boerderij is hij onmisbaar. Hij is hoofd techniek, regelt de huisvesting voor de koeien, verzorgt het melktransport naar de kaasmakerij, doet het machinewerk op het land, is organisator van de ronde balen competitie en heeft sinds kort voor bij een blokje kaas zijn eigen mosterd bedacht, ‘Ruige Rolf’. En, daar heb je zijn veelzijdigheid weer, nu zij met een blessure zit (en zit en zit en zit) melkt hij ook de koeien, zorgt ervoor dat ze ’s morgens een nieuwe weide hebben en ’s avonds een zacht strobed om in te slapen.

‘Hij is het helemaal voor mij’, zingt Brigitte Kaandorp. En zo is het.