reuzepaddenstoel bij het Lutterzand

Omslag

28 november 2017

We voeren samen het paard, mijn nichtje en ik. De waarschuwing ‘Het is nat, pas op en blijf rustig als je vastzit.’ heeft het niet voorkomen. Een meter van me vandaan valt ze, in een grote modderplas. Haar laars zoog vast en ze raakte in paniek. Haar hele zijkant is nat en koud. Ze moet er van huilen, de pret is over. Er telt nog maar 1 ding: naar huis, natte kleren uit.

Nattigheid, koude wind, vroeg donker, bomen die langzaam kaal waaien. Het hoort bij het najaar. Net als sokken aan in bed, strooigoed, erwtensoep, kaasfondue, gloeiwangen en rode wijn bij de kachel.

Buurman links en rechts hebben de koeien naar stal gehaald en de buur-buffels zijn terug naar Lattrop. Op dagen dat het weer een beetje mee zit gaan de koeien even naar buiten voor een frisse neus en haren in de wind. (Om in termen van een bekende reclame te spreken, maar dan voor koeien: ‘ niemand is een binnenkoe’ :))  De voor december gereserveerde kazen liggen klaar samen met een extra voorraadje kleine kaasjes (truffel, fenegriek, honingklaver, tomaat-basilicum, daslook, naturel). Wees welkom! @Sint en de pieten: jullie natuur-lijk ook!

(de foto is een paar weken geleden gemaakt vlakbij het Lutterzand, zulke mooie paddenstoelen!)