Van maart naar april

Van maart naar april

18 april 2017

April is al weer ruim 2 weken oud, maart-roert-z’n-staart ligt achter ons. De klok ging vooruit, hoera! ’s avonds langer licht! Na de sneeuwklokjes staken ook de krokussen en narcissen hun koppies boven de grond, konden de koeien geleidelijk meer tijd buiten doorbrengen, de eerste zwaluw zagen we zaterdag 7 april naar binnen vliegen, het water in de sloten zakte en alle weilanden zijn zodanig opgedroogd dat er bemest kon worden. Gelukkige boeren.

Tess, Anna, Luuk, Maria, Isa en Koen van de Mariaschool kwamen samen met juf Gerry en meester Nick kaas maken, keren en coaten. Het waren mooie ochtenden waarin goed en gretig werd samengewerkt. De een bedachtzaam, de ander praktisch, mens wat ben je mooi. En we proefden een half jaar oude shiitake kaas per toeval, die verrassend lekker was! Moeten we meer van opleggen.

Marijke uit Zwitserland kwam langs met mooie bergkaas, die was in 1 dag op (sorry mam, jij had nog maar een klein stukje). We karnden de eerste zaterdag van de maand en de karnemelk ging eindelijk in mooie, allemaal dezelfde flessen met een rode dop. Prachtig gezicht die flessen op een rij in de koeling. Wil je ook een keer karnemelk en/of boter van onze melkmakers proeven? De eerstvolgende keer is zaterdag 6 mei. Wel even van tevoren reserveren, op = op.

De bus van Nostalgisch rijden kwam langs met een gezellige familie. Rolf had de kachel lekker opgestookt en onder toeziend oog van de paashaas werd kaas geproefd. En afgelopen woensdag kwam een groepje knappe vakantiegangers van ’t Keampke Koelant bezoeken.

Kaas bezorgen deden we deze maand op de fiets. Met een stop bij Suze van Erve Elferman kregen we rode konen bij de kachel en ging het over Bokasi, het weer, time management en proeverijen (‘ ja, u heeft zojuist tong geproefd.’)

Jorik en Dorean van Forresult kwamen een koe lenen voor een promotiefilmpje. Marie had meer aandacht voor het gras en Lidie-lolbroek liep bijna de camera van het statief. Benieuwd naar het eindresultaat :)

Erve Kuiper in Denekamp ging open. Wat hebben Jersey koeien grote ogen en mooie compacte lijven en wat is het mooi geworden! Erve Kuiper heeft verbouwd, er is een heus wielermuseum van Hennie Kuiper en het ijs van de IJskuip met honing, yoghurt, framboos en walnoot won dit voorjaar een prominente prijs tijdens de Gelato World Tour. Doe ons maar een hele bak. Moet je naar toe.

Volgende keer meer over Rolf die bewuster wil leven.